گیلان ۱۱ پروژه اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی دارد

گیل نامه/رئیس جهادکشاورزی گیلان، ۲۸ درصد اشتغال گیلان را در بخش کشاورزی دانست که ۱۰ درصد بیشتر از متوسط کشور است و افزود: استان گیلان ۱۱ پروژه مصوب اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی    گیل نامه / علی درجانی در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتی استان گیلان، با بیان اینکه ۸۵ درصد مساحت استان در بخش کشاورزی مدیریت و حفاظت می شود، اظهار کرد: استان گیلان با برخورداری ۰.۹ درصد از مساحت کشور حدود ۳.۵ میلیون تن از محصولات کشاورزی کشور را تولید می کند.

وی ۲۸ درصد اشتغال گیلان را در بخش کشاورزی دانست که ۱۰ درصد بیشتر از متوسط کشور است و افزود: استان گیلان ۱۱ پروژه مصوب اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی دارد که این پروژه ها در بخش های تولیدات گیاهی، تولیدات دامی، آب و خاک و امور فنی و مهندسی، صنایع تبدیلی و غذایی، شیلات و نوغانداری است.

رئیس جهادکشاورزی گیلان، تولید بذر گواهی شده برنج را نخستین پروژه اقتصاد مقاومتی استان دانست که با هدف تضمین هویت بذر، پایداری ژنتیکی و خلوص فیزیکی بذر، سلامت بذر و افزایش تولید اجرا میشود و گفت: یکی از زیرساخت های مهم تولید برنج بذر گواهی شده است لذا سال گذشته ۶۰۰ تن و امسال ۱۷۰۰ تن بذر گواهی شده تولید کردیم که در ۲۳۸ هزار هکتار از اراضی شالیزاری استان استفاده شد.

درجانی، احداث گلخانه ۶ هزار مترمربعی را دومین پروژه دانست و عنوان کرد: سیاست وزارت جهادکشاورزی کشت کنترل شده با هدف افزایش تولید جهت ارتقای ضریب امنیت غذایی و سلامت غذا، مصرف بهینه آب، افزایش صادرات محصولات و رشد تراز تجاری بخش کشاورزی و اشتغال پایدار است.

وی با بیان اینکه گیلان قطب تولید طیور در کشور است، تصریح کرد: تولید گوشت سفید در استان گسترده شده است و با تولید ۴۵۰ میلیون قطعه جوجه در سال رتبه سوم کشور را داریم لذا پروژه احداث کارخانه جوجه کشی با هدف خودکفایی در تولید جوجه یکروزه گوشتی و افزایش تولید گوشت طیور را دنبال می کنیم. احداث کارخانه تولید تخم مرغ نطفه دار از مرغ مادر گوشتی به جزو پروژه های اقتصاد مقاومتی گیلان است.

رئیس جهادکشاورزی گیلان، از احداث دو واحد صنایع تبدیلی و تکمیلی مرتبط با محصول کیوی در شهرستان تالش خبر داد و متذکر شد: با توجه به فسادپذیری محصولات کشاورزی به سردخانه نیاز داریم؛ این در حالی است که ظرفیت تولید استان بیش از سه میلیون تن و ظرفیت سردخانهای استان ۱۸۰ هزار تن است و لذا نیازمند ۴۰۰ هزار تن ظرفیت سردخانه ای هستیم تا موجب کاهش ضایعات کشاورزی و افزایش زمان ماندگاری شود.

درجانی همچنین از احداث کارخانه تولید انواع خوراک آماده دام، طیور و آبزیان خبر داد و اظهار کرد: اجرای این پروژه کاهش هزینههای تولید کشاورزی و افزایش ضریب خودکفایی را موجب می شود.

وی افزایش راندمان آبیاری در سطح مزرعه و ارتقای بهره وری آب کشاورزی را مورد تاکید قرار داد و گفت: گیلان استانی پر آب از حیث بارندگی است، اما همچنان نیازمند مدیریت منابع آب از طریق آبیاری تحت فشار هستیم. در حال حاضر ۱۳ هزار هکتار از اراضی باغی ما با محوریت آبیاری تحت فشار مورد بهرهبرداری قرار می گیرد. اجرای طرح های آبیاری تحت فشار قطره ای نیز مد نظر قرار دارد.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.