ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب خوب یکی از رسالت‌های نهاد کتابخانه ها است

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در آستانه اشرفیه:

گیل نامه /  مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان آستانه اشرفیه به اجرای برنامه‌های فرهنگی در پاتوق‌های کتاب خوانی بانوان عضو کتابخانه های عمومی اشاره کرد و گفت: ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب خوب یکی از رسالت‌های نهاد کتابخانه ها است که امروز با برگزاری برنامه های مختلف در حال انجام است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی    گیل نامه /  جلسه انجمن کتابخانه های عمومی شهرستان استانه اشرفیه دیروز شنبه(۷دی) و به ریاست یونس محمودی، فرماندار این شهرستان و با حضور پریسا کرمی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان؛ رقیه زرگری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان آستانه اشرفیه، محمد دانش شکیب، شهردار آستانه اشرفیه، اعضای انجمن، مسئولین کتابخانه های عمومی شهرستان آستانه اشرفیه و اصحاب رسانه در کتابخانه عمومی اهل البیت(ع) این شهرستان برگزار شد.
مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گیلان در این نشست که با هدف بررسی عملکرد مجموعه کتابخانه های عمومی شهرستان استانه اشرفیه و تحقق مصوبات جلسه انجمن برگزار شد با بیان اینکه یکی از افتخارات ما این است که در کشوری زندگی می‌کنیم که معجزه دین آن کتاب بوده و رهبری کتابخوان و اهل مطالعه دارد، گفت: بحث کتاب و کتابخوانی یکی از دغدغه‌های اصلی معظم له بوده و همواره به این موضوع تاکید دارند.
پریسا کرمی با اشاره به اینکه برنامه ریزی در آستانه اشرفیه در حوزه کتاب و کتابخوانی باید بر اساس ظرفیت‌های و مدیریت شهری آن انجام شود، گفت: ظرفیت‌ها و پتانسیل در این شهرستان شناسایی و به نهاد کتابخانه ها معرفی شود تا در راستای بهره گیری از این پتانسیل‌ها برنامه ریزی لازم برای ارتقا جایگاه شهرستان در حوزه کتاب و کتابخوانی انجام شود.
⭕انجمن کتابخانه های یک اتاق فکر در حوزه کتاب و کتابخانه محسوب می‌شود
کرمی با بیان اینکه جلسه انجمن کتابخانه های یک اتاق فکر در حوزه کتاب و کتابخانه محسوب می‌شود، افزود: باید از ابزارهای لازم در شهرستان آستانه اشرفیه برای برنامه ریزی و هدف گذاری در حوزه کتاب و کتابخوانی بهره گیری شود.
وی همچنین با تأکید بر اینکه در حوزه ارتقای شاخص‌های کتاب و کتابخوانی باید با برنامه‌ریزی از گزینه‌های موجود بهره‌گیری کنیم، ادامه داد: در این میان توجه به حوزه کودکان، نوجوانان و بانوان بسیار حائز اهمیت است.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان با بیان اینکه اگر کودکان و نوجوانان کتاب خوانی داشته باشیم آینده جامعه تضمین می‌شود، تصریح کرد: مادران کتاب خوان سبب می‌شوند تا خانواده از آسیب‌های اجتماعی موجود جامعه در امان باشند.
وی به اجرای برنامه‌های فرهنگی در پاتوق‌های کتاب خوانی در سطح کتابخانه ها برای بانوان را در همین راستا اعلام کرد و گفت: ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب خوب یکی از رسالت‌های نهاد کتابخانه ها است که امروز با برگزاری برنامه های مختلف در حال انجام است.
⭕لزوم درنظر گرفتن پیوست فرهنگی در اجرای همه برنامه ها
کرمی با بیان اینکه بسیاری از فعالیت‌ها بدون پیوست فرهنگی انجام می‌شود که این موضوع باید مدنظر قرار گیرد، اظهار کرد: با توجه به بهره‌گیری همه مناطق از اینترنت و فضای مجازی باید برنامه‌ها پیوست فرهنگی داشته باشند تا مردم با آئین‌ها، فرهنگ‌های بومی و محلی و ملی خود آشنا شده و کمتر دچار آسیب‌های ناشی از فضای مجازی شود.
وی با تأکید بر اینکه برگزاری فعالیت‌های فرهنگی همانند مسابقات کتابخوانی را می‌توانیم در راستای ارتقای دانش و بینش مخاطب هدف‌دار انجام دهیم، گفت: می‌توانیم بسیاری از موارد فرهنگی و دینی را از طریق این مسابقات به جامعه منتقل کنیم.
مدیرکل کتابخانه های عمومی گیلان در ادامه تأکید کرد: اجرای برنامه‌های فرهنگی باید استمرار داشته باشد. مطالبه گری و در خواست ارائه راهکار از سوی اعضای انجمن‌ها باید مد نظر قرار گرفته و با جلسات انجمن باید بازخورد کاربردی در سطح جامعه باشند.
⭕محمودی: داشتن احساس مسئولیت ضرورت پرداختن به مقوله کتاب و فرهنگ خواندن است
فرماندار شهرستان آستانه اشرفیه نیز در این نشست انبیاء الهی را الگویی مناسب برای مردم جوامع امروزی عنوان کرد که تمسک به کتاب را راهی برای زدودن گمراهی، شرک و جهل از دامان مردم دانستند. یونس محمودی ضرورت پرداختن به مقوله کتاب و فرهنگ خواندن را داشتن احساس مسئولیت و نگاه فرهنگی دانست و گفت: سنجش میزان مطالعه مردم و افراد جامعه با هیچ معیاری قابل سنجش نبوده و امری متغیر است.
محمودی شهرستان آستانه اشرفیه را دارای ظرفیت های بسیار مهم فرهنگی دانست و وجود شخصیت های مطرح ملی را گواه این امر عنوان کرد.
وی همچنین ایجاد المان کتاب در یکی از میادین جدید شهر آستانه اشرفیه با نام کتاب را از خواسته های خود از شهرداری آستانه اشرفیه برشمرد.
گفتنی است در ابتدای این نشست رقیه زرگری، رئیس اداره کتابخانه های عمومی شهرستان استانه اشرفیه ضمن ارائه گزارش از وضعیت شاخص های مختلف مطالعه در این شهرستان، از رشد ۵تا ۹درصدی در برخی از این شاخص ها در ۹ماهه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبرداد.

روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان گیلان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.