پیج شخصی بنده است ، لطفا قضاوت نکنید !

اینستاگرام گوی سبقت را از دیگر رقبا ربوده است

سرویس اجتماعی :

  این فضا به هیچ عنوان شخصی نیست

اختصاصی _ گیل نامه /  اکثر افراد صبح که از خواب برمی خیزند پیش از هر کاری به سراغ گوشی همراه خود می روند و در اغلب موارد چیزی که بیشتر مورد توجه ایشان است ، صفحات مجازی و بخصوص فضای اینستاگرام شخصی است . البته این روزها دیگر هیچ چیز شخصی نیست ؛ چگونه ممکن است فردی اکثر فعالیت های شخصی روزانه خود را در معرض نگاه عموم بگذارد و سپس بگوید : « اینجا پیج شخصی است ، لطفا قضاوت نکنید » . جمله ای که بیش از هر چیزی تبدیل به تقلید کورکورانه از دیگران شده است و به شکل شعاری بدون توجه به مفهوم آن از سوی اکثر این افراد در فضای مجازی استفاده می شود .

آیا لازم است که دیگران  رفتارها و تمایلات شخصی ما را بشناسند ؟!

همه ما آدم ها با توجه به ویژگی های فردی و شخصی خود در طول زندگی ، گرایش ها و رفتارهای مختلفی از خود بروز می دهیم که ممکن است برخی مناسب یا نامناسب باشد اما آیا لازم است که دیگران از همه این رفتارها و تمایلات شخصی ما مطلع باشند ؟!

ارتقاء سطح آگاهی و دانش رسانه ای حائز اهمیت است

استفاده از شبکه های اجتماعی در دنیای امروز به عملی رایج و گسترده تبدیل شده است ؛ این در حالیست که هر کدام از این شبکه های مجازی از ویژگی ها ، قابلیت ها ، نقاط قوت و یا نقاط ضعف مختلفی برخوردارند . نکته مهم در این میان ، آگاهی ما ازاین ویژگی ها و نحوه مواجه ما با هرکدام ازاین پدیده های نوین در دنیای رسانه است که به نظر می رسد بیش از هر چیز وابسته به سطح آگاهی و یا دانش رسانه ای ما می باشد .

اینستاگرام گوی سبقت را از دیگر رقبا ربوده است

در دهه اخیر شاهد حضور شبکه های اجتماعی متعددی در فضای مجازی بودیم که در اکثر موارد کاربران ایرانی نسبت به آن ها علاقه و تمایل وافری نشان دادند . با این حال به نظر می رسد تا به امروز شبکه اجتماعی اینستاگرام گوی سبقت را از دیگر رقبا ربوده است .

تقریبا همه ما با توجه به شغل و یا دلمشغولی های خود حداقل ممکن است با یکی ازاین شبکه های اجتماعی سروکار داشته باشیم. از دست فروش کنار خیابان گرفته تا تجار و بازرگانان و حتی آدم های فاقد شغل و جالب است که در مواردی این ابزار جذاب ، به وسیله ای جهت کسب درآمد برای بسیاری از این افراد تبدیل شده است.

مراقب باشیم که باورها و هنجارهایمان تحت تاثیر چنین ابزارهائی به راحتی تغییر نکنند

بدیهی است نگرش ها نسبت به این قبیل ابزارها متفاوت می باشد و ما نمی خواهیم دراین نوشتار به نگاهی خاص نسبت به مزایا و معایب این ابزارها تاکید کنیم  ، اما با نگاهی منصفانه از منظر دیگران مشاهده می کنیم که در موارد زیادی این ابزارهای اجتماعی توانسته تنهائی های بسیاری از افراد در دنیای واقعی را جبران کند . از اینرو نباید تعجب کنیم که در بحران ارتباط اعضاء خانواده و کمرنگ شدن جایگاه بزرگان فامیل هر از گاهی سرها به سمت گوشی خم شود و افراد بی آنکه خود بدانند در چنین فضائی مجازی گمشده خود را جستجو کنند ؛ با این حال نگرانی عمده ما در این است که همین افراد به جهت عدم برخورداری از آگاهی لازم که ما از آن به عنوان سواد رسانه ای یاد می کنیم ، در پیچ  و خم این فضای مجازی گم شوند و خدای ناخواسته سر از ناکجا آباد در آورند بخصوص آنکه در این فضا جذابیت های بسیاری نهفته است که می تواند با تغییر در باورها ، نگرش ها و رفتارها به تدریج علاوه بر فرد ، اجتماع را نیز تحت تاثیر قرار دهد .

با استفاده از چنین ابزارهائی فرصت شغلی ایجاد کنیم

از اینرو است که دوباره باید یادآوری کنیم این فضا به هیچ عنوان شخصی نیست . پس چه بهتر آنکه ضمن باور حقایق درباره زیستن در عصر ارتباطات و فضای مجازی ، قابلیت های مفید و کاربردی ابزارهائی اینچنین بخصوص اینستاگرام را بشناسیم و از آن نه در جهت کاستن از تنهائی و عدم ارتباط خود ، بلکه در جهت خلق ارتباطاتی گسترده تر در دنیای واقعی و حتی با هدف گسترش فرصت های شغلی استفاده کنیم .

بسیاری از سلبریتی ها در کشورهای توسعه یافته معتقدند ، این فضا به هیچ عنوان شخصی نیست

مروری بر زندگی و شیوه تعامل افراد در کشورهای توسعه یافته علی رغم حضور گسترده شبکه های اجتماعی همچون اینستاگرام ، نشان می دهد که آن ها ضمن برخورداری از آموزش درست در اغلب موارد نه تنها شیفته ارتباطات مجازی نشده اند ، بلکه از آن به عنوان پلی برای تحقق اهداف خود در دنیای واقعی استفاد می کنند و جالب اینکه حتی سلبریتی های بسیار معروف در آن جوامع به این باور رسیده اند که فضای مجازی به هیچ عنوان شخصی نیست و تلاش می کنند حتی الامکان ابعاد زندگی شخصی خود را از موقعیت های شغلی در فضای مجازی جدا کنند  ؛ پس چرا ما به این بعد مهم توجه نکنیم ؟ به نظر می رسد پاسخ این سوال در همان یک جمله نهفته است ؛ آموزش سواد رسانه ای !

درانتها پیشنهاد میکنم متولیان آموزش و فرهنگ کشور از جمله دانشگاه ها و مدارس به این مهم بیش از پیش توجه کنند و به گونه ای برنامه ریزی نمایند که آموزش سواد رسانه ای به بخشی مهم از دروس در دوران تحصیلی اختصاص یابد و علاوه بر آن ، خود رسانه ها نیز به ارتقاء سطح سواد رسانه ای جامعه کمک کنند تا در آینده ای نزدیک شاهد جامعه ای پویا باشیم که به خوبی حد و مرزها را می شناسد و می تواند ضمن حفظ حریم شخصی ، از دنیای مجازی برای ارتقاء سطح زندگی خود و دیگران بهره مند شود .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.