ورود به قرن جدید با حکمرانی داده ها با نظام آماری نوین

در همایش روز آمار در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان عنوان شد:

گیل نامه /  همزمان با روز آمار و برنامه ریزی مقارن با ۲۰ اکتبر روز جهانی آمار همایشی به همین منظور با حضور رئیس، معاونین و جمعی از کارکنان سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان در سایت آمار سازمان برگزار و در انتهای مراسم سیستم مرکز تماس معاونت آمار مورد بهره برداری قرار گرفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی گیل نامه /    مراسم بزرگداشت روز آمار با حضور رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان، معاون آمار، معاون برنامه و بودجه، رییس حوزه ریاست و روابط عمومی و تعداد محدودی از کارشناسان و دست اندرکاران آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان با رعایت پروتکل های بهداشتی در این سازمان برگزار شد.

کیوان محمدی، رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان ضمن تبریک به مناسبت روز آمار و برنامه ریزی از همکاران این حوزه در سازمان تقدیر کرد.

وی با بیان اینکه سازمان موفق نخواهد بود مگر با حضور موثر و هماهنگ همه همکاران گفت: طی چند سال اخیر همواره حوزه آمار ما در سطح ملی جایگاه ویژه ای داشته و جزو رده های بالا بوده است که کسب این رتبه های برتر را به آقای طیفوری معاون محترم آمار و همکاران زحمتکش این حوزه تبریک می گویم و امیدوارم این جایگاه و رتبه همچنان حفظ شود. در حوزه برنامه ریزی نیز از سه سال قبل با ساختار جدید و تقریبا مستقل توانستند کارهای بسیار خوبی انجام دهند از جمله تدوین سند آمایش استان که بسیار ارزشمند است و جزو برترین ها در سطح ملی اعلام شده و جای تبریک و قدردانی دارد.

وحید طیفوری، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان نیز با بیان اینکه امسال بخاطر شیوع ویروس کرونا به صلاحدید رییس محترم سازمان این همایش به صورت داخلی و خیلی محدود برگزار می شود تا خطری متوجه کسی نشود ادامه داد:

۲۰ اکتبر روز جهانی آمار مصادف با ۲۹ مهر و ابتدای آبان در کشور ما است. شعاری که برای روز جهانی آمار اعلام شده «به هم پیوستن گیتی با داده هایی که می توانید به آن ها اعتماد کنید» است. و شعاری که برای روز آمار و برنامه ریزی مصوب شده «ورود به قرن جدید با حکمرانی داده ها با نظام آماری نوین» است. بنابراین فضای جدیدی در حوزه آماری کشور در حال رخ دادن است و از سال ۱۳۹۷ شروع شده و در سال ۱۳۹۸ سومین برنامه نظام آماری کشور با رویکرد نوین سازی نظام آماری کشور و تغییر از نظام سنتی به نظام مدرن مصوب شده است. در سال ۹۸ در مرکز آمار ایران به عنوان مرجعیت رسمی تولید آمار رسمی و انتشار آن در شورای عالی آمار مصوب شد دو شاخص رشد اقتصادی و تورم توسط مرکز آمار باید منتشر بشود. این اقدام مثبت از تشتت آماری جلوگیری می کند.

وی با بیان اینکه قرار بود در سال ۱۴۰۰ سرشماری داشته باشیم گفت: خوشبختانه با درایت رییس شورای عالی آمار جناب آقای دکتر نوبخت و پیشنهاد خوب مرکز آمار، این سرشماری لغو و مقرر شد در سال ۱۴۰۵ سرشماری به روش ثبتی مبنا در کل کشور انجام شود که مقدمات آن در حال تدارک است.
وی با اشاره به اینکه روش سرشماری ثبتی مبنا روشی است که کشورهای پیشرفته دنیا انجام می دهند ادامه داد: در سال ۲۰۱۶ بیش از ۱۴ کشور اروپایی روش سنتی آمارگیری را حذف و با روش مدرن کار کردند. کشور کره جنوبی از سال ۲۰۰۷ شروع کرد و در سال ۲۰۱۶ سرشماری ثبتی مبنا انجام داد و کشور ترکیه براساس قانون ۲۰۰۶ برای تغییر رویکرد از نظام سنتی به نظام مدرن برنامه ریزی کرده و قرار است در سرشماری بعدی خودش سرشماری مبتنی براساس کد ملی را انجام دهد. اینها نشان می دهد که اتفاقات خوبی در حوزه آماری دنیا در حال انجام است و نظام آماری در کشور ما هم از این پیشرفت های علمی که در دنیا اتفاق افتاده تبعیت می کند.
طیفوری در خصوص اجرای طرح های آماری در سازمان گفت: سال گذشته بیش از ۶۰ طرح آماری در مناطق شهری و روستایی به صورت موردی، ماهانه، فصلی و سالانه اجرا شد که خوشبختانه در ارزیابی مرکز آمار ایران، استان گیلان رتبه بسیار خوب در حد عالی امتیاز کسب کرده است. در حوزه آمارهای ثبتی سالنامه و تهیه پایگاه اطلاع رسانی و آمارهم خوشبختانه وضعیت بسیار خوبی داریم و در سال گذشته موفق شدیم برای اولین بار سالنامه آماری را پیش از موعد مقرر تهیه کرده و به صورت آنلاین در اختیار متقاضیان قرار بدهیم و انتشار اطلاعات دیگر نظیر بهنگام سازی سری های زمانی هم در این حوزه اتفاق افتاد.

وی ادامه داد: ما بیش از هفت هزار جدول آماری را در قالب اکسل از طریق سایت SDI قابل دسترسی برای عموم ارایه دادیم و طبق آماری که داریم تا کنون بیش از یک میلیون و ۸۰۰ هزار طی دو سال اخیر بازدید کننده استانی، کشوری و برون کشوری داشتیم. در حوزه مکانیزاسیون نیز در مورد استفاده از سامانه ساوانا بیش از هشت هزار جدول الکترونیکی بارگذاری شده که بالغ بر ۵۰۰ هزار فیلد اطلاعاتی در خود جای داده و یکی از موفقیت های استان در این حوزه است. در مورد حساب های منطقه ای نیز استان موقعیت خوبی را در سطح ملی داشته و در سال گذشته ضمن رعایت زمان بندی در بهترین وضعیت کیفیتی و دارای رتبه خوب در کشور بودیم و بیش از ۱۲۰ هزار گزارش حساب های منطقه ای در این حوزه داشتیم. در حوزه نقشه و اطلاعات مکانی نیز اقدامات خوبی انجام شده و در مورد کد پستی و SDI که زیرساخت داده مکانی و یکی از فعالیت های مهم و زیرساختی است و از سال های گذشته در استان شروع شده، ادامه دارد و امیدواریم سازمان نقشه برداری همکاری بیشتری داشته باشد. در بخش ارایه گزارشات آماری نیز بیش از ۴۰ عنوان کتاب و گزارش آماری مربوط به تحلیل آماری داشتیم که از طریق سایت سازمان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی گیلان تصریح کرد: تمام اقدامات انجام شده باعث شد که در سال جاری در جشنواره شهید رجایی بخاطر عملکرد سال ۹۸ معاونت آمار و اطلاعات استان گیلان با کسب ۹۸ امتیاز جزو استان های رده عالی قرار بگیرد. البته طبیعتا نتیجه ای که حاصل شد با رهنمودهای آقای دکتر محمدی ریاست سازمان و عملکرد خوب همکاران در حوزه معاونت آمار، همچنین تعامل بسیار خوب سایر معاونت ها از جمله معاونت برنامه و بودجه، معاونت انسانی، مدیریت مالی و سایر همکاران بوده است.

شراره کاوسی، معاون هماهنگی برنامه و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان نیز با ارایه گزارش کوتاه، فعالیت های حوزه برنامه ریزی را طی ماه های گذشته تشریح کرد.

وی گفت: با توجه به اینکه امسال توسط مقام معظم رهبری سال جهش تولید نامگذاری شده بخشی از فعالیت های ما برای اجرایی کردن این شعار بود که در گام اول با احصاء پروژه های اقتصاد مقاومتی انجام شد و توانستیم تفاهم نامه ای را منعقد کنیم که به امضا ریاست برنامه و بودجه کشور جناب آقای دکتر نوبخت و استاندار محترم جناب آقای دکتر زارع رسید و پس از آن رایزنی با نظام بانکی استان برای پرداخت تسهیلات آغاز شد.
وی با بیان اینکه در شش ماهه اول امسال درصد تحقق درآمدها به ۱۰۰ درصد رسیده است، در مورد تجهیز منابع و فروش اموال نیز توضیحاتی داد.
وی با اشاره به تدوین سند آمایش استان در سال قبل، اظهار داشت: انشاالله در شورای عالی آمایش هم این سند تصویب خواهد شد ولی قبل از آن مقرر شده که سند آمایش ملی در کارگروه های مربوطه در تهران آماده بشود و قسمت برنامه ریزی استان ها در شش ماهه اول سال جاری در این بخش بیشتر تمرکز کردند. چون اگر هر برنامه ای در آمایش استان ها لحاظ شود ولی در سند آمایش ملی نباشد، نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد.
کاوسی با بیان اینکه بحث گفتمان سازی از سال قبل در حوزه برنامه ریزی شروع شده افزود: اگر بهترین برنامه آمایش هم تدوین بشود ولی فقط به صورت کتابچه ای در قفسه بماند و وارد فیلد عملیاتی نشود خروجی کار ما قابل لمس نخواهد بود. در بخشی از این گفتمان سازی نیز اسناد توسعه شهرستان ها با توجه به آمایش و بررسی کمیته های برنامه ریزی شهرستان ها تهیه شده است.

شایان ذکر است در پایان این گردهمایی مختصر از همکاران معاونت آمار و اطلاعات و همچنین حوزه برنامه ریزی سازمان تقدیر شد.

واحد روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گیلان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.