نتیجه یک تحقیق؛ کرونا تا مسافت ۴ متری در هوا منتشر می‌شود

نتایج امیدوارکننده' داروی آزمایشی ضد ویروس کرونا در آمریکا

گیل نامه /  دانشمندان در حال مشغول کار به روی راه های معالجه بیماران هستند به این امید که از آمار مرگ کاسته و دوره بیماری کوتاه شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی گیل نامهیکی از چهار دارویی که آزمایش آنها زیر نظر سازمان بهداشت جهانی در جریان است “رمدسیویر” نام دارد. در دو سوم ۵۳ بیماری که در آزمایش های کلینتیکی در آمریکا این دارو را دریافت کرده اند نشانه های بهبودی دیده می شود. دکتر سومیا سوامیناتان دانشمند ارشد سازمان بهداشت جهانی به بی بی سی گفت این آزمایش ها وقتی شروع شد که دانشمندان داروهایی که تاثیر آنها در معالجه سارس و مرس نویدبخش بوده را بررسی کردند.  با این حال او هشدار داد این نتایج قطعی نیست چون در این آزمایش با رمدسیویر گروه کنترل وجود نداشت یعنی کسی نبود که این دارو را مصرف نکند بنابراین امکان مقایسه نتایج وجود ندارد. هرچند دانشمندان امیدوارند این نشانه های اولیه درست از آب درآید دکتر سوامیناتان توضیح داد که هیچ راهی نیست که بدانیم آیا این دارو موثر است و اگر بله چه مقدار از آن باید تجویز شود.

نتیجه یک تحقیق؛ ویروس کرونا تا مسافت ۴ متری در هوا منتشر می‌شود
یک پژوهش جدید با بررسی نمونه‌های هوا در بیمارستانی که در آن مبتلایان کووید-۱۹ بستری بودند، نشان داد که ویروس کرونا می‌تواند تا مسافت ۱۳ فوت (۴ متر) منتشر شود؛ یعنی دو برابر فاصله‌ای که تا کنون به مردم توصیه می‌شد در مراودات روزانۀ خود با دیگران حفظ کنند.
نتایج اولیۀ این پژوهش که توسط دانشمندان چینی انجام شده است، روز جمعه در نشریه تخصصی «Emerging Infectious Diseases» ایالات متحده آمریکا منتشر شد. در این تحقیقات که با سرپرستی تیمی از آکادمی علوم پزشکی نظامی پکن انجام شده است، پژوهشگران نمونه‌های اولیه را از کف سالن همچنین هوای بخش مراقبتهای ویژه و بخش مربوط به بستری مبتلایان کووید ۱۹ در بیمارستان هاوشن‌شان شهر ووهان جمع آوری کردند. آنها دریافتند غلظت میزان ویروسی که در کف زمین وجود دارد بسیار بیشتر از دیگر نقاط است و در توضیح آن گفتند احتمالا دلیل آن جاذبه زمین یا جریان هوا است که باعث شده ذرات ویروس روی کف بیمارستان شناور شوند. پس از کف زمین، در بخش‌هایی که امکان تماس دست‌ها بیشتر بوده از جمله ماوس کامپیوترها، سطل‌های زباله، ریل‌های تختخواب و دستگیره درها مقدار قابل توجهی از این ویروس یافت شده است. نیمی از نمونه‌های گرفته شده از کفش‌های کارکنان بخش مراقبتهای ویژه نیز دارای ویروس کرونا بودند. به این ترتیب کفش کارکنان بیمارستان را باید یک حامل ویروس دانست.
انتقال هوازی کرونا
تیم تحقیق همچنین «انتقال هوازی» این ویروس را مورد بررسی قرار داد. زیرا برخلاف سرفه و عطسه که باعث خروج قطراتی از دهان و بینی می‌شود و این قطرات پس از چند ثانیه به زمین می‌افتد، چنانچه ویروس قوی باشد آنگاه می‌تواند برای ساعت‌ها در هوا معلق باقی بماند.
پژوهشگران در این زمینه به غلظت قابل توجهی از ذرات معلق حامل ویروس دست یافتند که در نزدیکی بیمار تا مسافت ۴ متری دیده می‌شدند.
پیش از انتشار این گزارش نیز برخی کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا از شهروندان خود خواسته بودند که در زمان حضور در اماکن عمومی چهرۀ خود را با ماسک بپوشانند تا از انتقال ویروس حتی از مسیر تنفس و صحبت عادی دیگران نیز جلوگیری شود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.