مدیریت بحران با روش چالش و حادثه بحران فراگیر مدیریت نوین !! استراماچونی !!

نویسنده : علی گل امینی

گیل نامه /  خوبست چالش پیاپی در زمینه بحران دامنه دار مدیریت را در قالب نگاهی متفاوت به مدیریت بحران و البته طنز آلود ، نظری گذری و کمی متفاوت داشته باشیم .

کسانی که کم و بیش به فوتبال داخلی و حواشی آن نگاه اجمالی هم داشته اند قطعا به دست اندازها ی پی درپی این ورزش در کشور نگاهی بعضا متعجب نیز دارند ؛ که البته اینروزها این شگفتی ، جزئی از بدنه فوتبال و شاید کل ورزش شده است ؛ که اتفاقا شاید بیشتر اوقات تنها ضعف شیرین ! و جذاب در مدیریت از دید مخاطب و ببینده عام نيز بوده است که لحظاتی به اين ضعف جذاب ! با اخم و خنده همزمان و هم ردیف با هم ، با توجه به مقوله طنز مدیریتی اینروزها در این عرصه ، میخندد؛ مثل به خواب رفتن پاها که از آن به درد شیرین نیز یاد میشود ؛ قطعا اگر چنین نبود اساسا برنامه چالشی فوتبالی نود و یا برنامه هایی شبیه آن که بخش پر بیننده آن قسمتهای چالشی بوده است ؛ بیننده آنچنانی نداشت. اگر در این راستا و با همین نگاه طنز آلود در مدیریت، با احترام توجه ای نیز به تیم مشهور پایتخت داشته باشیم به راحتی بحران مدیریت در قالب این ضعف شیرین ! نیز در این تیم مشهود بوده است . (به اختصار طنزآلود ؛چالش نوین مدیریت استراماچونی !!!)

سر مربی این تیم بارها و بارها از مشکلات مترتب بر این تیم گله مند بود . از دستمزد خود و همراهان خود و نیز عدم پرداخت به موقع این دستمزدها و حواشی مشکلات موجود در این تیم ، شاکی بود و چندین باره از مشکلات موجود به انحاء مختلف(به درستی یا نادرستی ) ناراحت و نگران و بهانه گیر بود.سر آخر وقتی با بی توجهی مواجه شد ؛از تیم جدا شد و بهانه لازم نیز برای ایشان به خوبی فراهم شد . حال اینجاست که قضیه جالب توجه و شاید متعجب آور میشود ؛ تمامی مسئولین باشگاه ،مسئولین ورزش کشور و حتی مسئولین ارشد وزارت امور خارجه دست به کار برای رفع چالش و بحران بوجود آمده میشوند تا شاید به هر طریق بتوانند راهی برای رفع مشکل بیابند و البته در این مسیر از آب گل آلود نیز شاید بتوانند ماهی هم بگیرند ! .

دستمزد ایشان را با دست ادب و بیش از آنچیزی که باید ،تقدیم نمودند و لیکن باز نیز به هر علت بجا یا نابجا ، رفع مشکل نشد ! عجب بود آنهمه تلاش و صرف انرژی در وقت اضافه علیرغم هشدارهای قبلی که توسط این مربی اعلام شده بود !! با این نگاه تمثیلی مختصر از وضعیت مدیریت ، مدیریت بحران استراماچونی! به راحتی تعریف و توجیه و رونمایی !میشود ؛ یعنی عدم توجه به مشکلات موجود و بی تفاوتی به این مشکلات و عدم نگاه به موقع برای رفع مشکل ، در گیر شدن با چالش و بحران ناشی از این بی توجهی عام و فراگیر و البته روزمره ،تلاش بیش از حد برای رفع مشکل و متعاقبا عدم نتیجه مطلوب و عدم ایجاد رضایت متعاقب در طرفین که البته توام با مخدوش شدن و اتلاف بیش از حد توان و البته مبتنی بر بی توجهی در مدیریت اجرایی نیز قابل دقت نظر خواهد بود .

این موضوع یک تسلسل دامنه دار و مستمر در سالهای متمادی مدیریت اجرایی بوده است که قطعا توجه مجدد و پیاپی و البته مدت دار به آن همچنان موجب تعجب است !! حال علت مشکل حداقل از صورت ظاهر موضوع چیست ؟ خوبست صرفا به صورت ناظر عام ، نگاهی عبوری و البته جزیی از کل ، به این مقوله و ضعف ماندنی سالها بپردازیم . که البته شاید این موضوع از مواردی باشد که علیرغم تبدیل شدن آن به عتیقه و زیرخاکی علم مدیریت ، به درستی بتوان از آن به عتیقه ! مدیریت در اجرا یاد کرد ؛ عتیقه ای همیشه به روز ،ماندنی و پایدار و البته کم بهاء !!

در مبحث مدیریت عوامل موثر و فراوانی قابل تامل و بازنگری بوده است ؛ هر یک از این عوامل میتواند در رفع مشکلات اجرایی و مدیریت حائز اهمیت و توجه در عدم بروز بحران در مدیریت باشد . ابزارهای نوین مدیریت لازمه یک مدیر کارآمد است ؛ دانش روز و به روز نمودن دانش – توان و تجربه نسبی و مناسب و البته متتاسب در مدیریت اجرایی با توجه به شاخصه های مدیریتی – آشنایی با محیط مدیریت و احاطه کامل به این محیط در قالب زمان و مکان حضور – توان تغییر مثبت افکار حاکم در محیط مدیریت بر اساس اهداف تعیین و تعریف شده و متعاقبا جایگزینی و حضور نیروهای کارآمد و همسو با افکار و شیوه های مورد نظر مدیریتی – تعهد و اهتمام به وظیفه در راستای پذیرش مسئولیت -اهتمام و تعصب در مدیریت اجرایی دانش محور و مردم مدارانه – پیگیری مناسب و مداوم برای ایجاد ابزارهای مدیریتی مورد لزوم با منظور نمودن مدیریت مبتنی بر افکار و جامعه هدف – ارایه ،تهیه ،تدوین بر نامه های مدیریتی مناسب و متناسب با ظرفیتها بر حسب زمان و مکان و نطارت بر حسن اجرای انجام کار توسط عوامل ذی ربط و زیر مجموعه بعنوان بازوان توانمند اجرایی – توجه و توان جدی و افکار به روز در مدیریت فنی وعملیاتی ،اجرایی و میدانی و…- مرور و نظارت دقیق بر اهداف و برنامه های ابلاغ شده و تدقیق نمودن این برنامه ها مبتنی بر اهداف توسعه محور ،تدوینی و تبیینی -توجه به مدیریت پیشگیری حوادث و ایجاد و انجام دقیق و برنامه ریزی شده و هدفمند در قالب مدیریت رفع مشکل و وقایع – مدیریت در بهبود روشها و نظارت بر حسن انجام و تدبیر در اجراء – تهیه ،تنطیم و تدوین نقشه راه ،جامع و هدفمند ، مجموعه هدف و تحت مدیریت ،با توجه به پتانسیل های بالقوه در ابعاد مختلف و تبدیل آن به پتانسیلهای اجرایی و…..

تنها میتواند گوشه ای عبوری از توجه به مدیریت در اجرا و ابزار و تفکر مورد نیاز در مدیران اجرایی باشد . تامل به این نکته قابل توجه دقیق بوده است که آنچه که در این راستا مورد دقت نظر باید قرار گیرد ؛انتصاب و انتخاب مناسب افراد با ظرفیتهای مدیریتی مناسب و البته متناسب بوده است . پذیرش مسئولیت در راستای انجام تعهد و انجام وظیفه به مردم و جامعه میباشد. لازم است با دقت نظر و انتخاب و انتصاب درست بر مبنای شایسته سالاری در بدنه مدیریت اجرایی، احترام به جامعه محفوظ ،همیشگی و ماندنی گردد . بیان این توضیحات کوتاه و مختصر ، قطعا فضای مبسوط و فراگیری را میتواند در مبحث تجزیه و تحلیل در مشکلات حوزه مدیریت جاری موجب شود که قطعا قابل تعمیم در دستگاههای مختلف اجرایی با نگاهی مبتنی بر ارائه نظرات و پیشنهادات در جهت رفع مشکلات حاضر خواهد بود . امید است مورد تامل و واشکافی بیشتر توسط مدیران محترم قرار گیرد . قطعا همیشه پیشگیری بهتر از درمان است و درمان سریع مناسبتر از بیماری دائمی و صعب العلاج بوده است . قطعا بیماری مدیریت در جامعه مدیریت اجراء نیازمند بازنگری و اتخاذ رویکردهای صحیح مبتنی بر دانش و تلاش فراگیر و نتیجه محور میباشد . توجه به این مهم از ابزار ایجابی در اداره امور جامعه بوده است که توجه ویژه به آن ، شاخصه مدیران شایسته خواهد بود . متشکرم

علی گل امینی
عابر حوزه سیاسی و اجتماعی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.