سرنوشت پرونده ۱۱ ابربدهکار بانکی چه شد؟ / نعمت احمدی: کاش رئیسی میزان وصولی از ابربدهکاران بانکی را اعلام می کرد

گیل نامه /  یک وکیل دادگستری گفت: همتی روز مناظره ادعا کرد که ۲۵ هزار میلیارد از ۹۰ هزار میلیارد تومان مجموع بدهی را وصول کرده است. ای کاش اقای رئیسی هم اعلام می کرد که قوه قضائیه چقدر وصولی داشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی گیل نامه / در مناظره سوم انتخابات ریاست جمهوری بود که عبدالناصر همتی با ارائه کاغذی دست نوشته نام یازده بدهکار عمده بانکی را در اختیار آیت الله سید ابراهیم رئیسی قرار داد.

ساعتی بعد از اقدام همتی در ارائه لیست غیر رسمی و دست نوشته در مناظره، تصویری از کاغذ مورد اشاره در فضای مجازی منتشر شد که نام بدهکاران عمده بانکی در آن به ترتیب زیر نوشته شده بود.

۱. دانیال‌زاده ۲. عظام ۳. صدرهاشمی نژاد ۴. العقیلی ۵. اقدامیان ۶. فلاحتیان ۷. شفیعی ۸. گرامی ۹. ایزدپناه ۱۰. رستمی صفا ۱۱. ریخته گران.

اما سابقه هریک از این ابربدهکاران چیست؟

دانیال زاده ، ردیف یک: در این موردر پرونده قضایی تشکیل شده و در برخی موارد حکم هم صادر شده که در مرحله فرجام خواهی دیوان عالی کشور است. با پیگیری قضایی در فرآیند رسیدگی ۸ هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال به بانک ملی مسترد و معادل ۲۶ هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از اموال وی به بانک منتقل شده که مطالبات این بانک وصول شده است.

بخشی از مطالبات ارزی نیز از طریق تعزیرات حکومتی وصول گردیده است. در مورد مطالبات سایر بانک‌ها موضوع در حال پیگیری است.

عظام، ردیف دو: پرونده قضایی تشکیل، رسیدگی و حکم صادر شده است. تلاش‌های قوه قضاییه برای پرداخت بدهی و تداوم فعالیت کارخانجات تولیدی این گروه در حال انجام است.

ردیف سه: با وجود همکاری نکردن شبکه بانکی کشور، با پیگیری قوه قضاییه (دادسرای تهران) و تلاش سازمان اطلاعات سپاه به عنوان ضابط پرونده، تاکنون ۴۹ هزار میلیارد ریال از مطالبات بانک‌ها وصول و در اختیار بانک‌های ذینفع قرار گرفته است. این اقدام صرفا با پیگیری قضایی، تعامل و همکاری و پذیرش گروه مذکور انجام گردیده و پرونده در دادسرا مطرح رسیدگی بوده و هنوز حکمی صادر نشده است.

در همین پرونده از بانک مرکزی خواسته شده در مورد نحوه پرداخت تسهیلات کلان و رعایت ضوابط و مقررات بانکی بررسی و اظهار نظر نماید که پاسخ داده‌اند به لحاظ محدودیت منابع انسانی انجام خواسته مقدور نیست و از کارشناسان رسمی استفاده شود.

ردیف چهار: پرونده قضایی تشکیل شده است. اقدامات زیادی در مورد شناسایی و حفاظت از اموال گروه از جمله شرکت پلی اکریل اصفهان انجام شده که با اموال توقیف شده مطالبات بانک‌ها قابل وصول است. ضمنا شخص مورد اشاره در سال ۹۵ فوت کرده است.

ردیف پنج: پرونده قضایی تشکیل و در حال رسیدگی است. در فرآیند رسیدگی برای نحوه پرداخت بدهی‌ها، توافقاتی حاصل شده و بر اساس توافق تاکنون بخشی از مطالبات پرداخت شده است.

ردیف شش: در این مورد پرونده در قوه قضاییه رسیدگی شده و حکم ده سال حبس و رد مال صادر شده و محکوم در زندان است. با پیگیری قوه قضاییه در فرآیند رسیدگی ۲۹ میلیون درهم و ۱۲۰ هزار میلیارد ریال از بدهی گروه مذکور به بانک‌های ذینفع پرداخت شده است.

ردیف هفت: پرونده در حال رسیدگی است و در فرآیند رسیدگی ۳۰۰ میلیارد ریال بدهی یکی از بانک‌ها پرداخت شده است.

ردیف هشت: در این مورد پرونده در دادسرای تهران تشکیل شده و در فرآیند رسیدگی مطالبات بانک‌های گردشگری، آینده و سینا تسویه شده است. ۶۲۰ دستگاه خودروی هیوندا بابت بدهی گروه مذکور به بانک آینده تحویل شده است. ده فقره ملک با ارزش حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال توسط قوه قضاییه شناسایی و توقیف شده و در حال کارشناسی است که به بانک‌ها منتقل و احتمالا تمامی بدهی‌ها تسویه خواهد شد.

ردیف نه: پرونده قضایی تشکیل شده و با پیگیری قضایی مطالبات تعدادی از بانک‌ها وصول شده و بر اساس هماهنگی انجام شده مقرر است تا شهریور ماه سال جاری بدهی‌ها پرداخت شود.

ردیف ده: پرونده در حال رسیدگی است و در فرآیند رسیدگی ۳۰ هزار میلیارد ریال از بدهی بانک‌ها وصول شده است.

ریخته گران، ردیف یازده: پرونده در قوه قضاییه رسیدگی شده است. متهمان به ۲۵سال و ۱۷ سال حبس محکوم شده‌اند و هم اکنون در زندان هستند. تاکنون با پیگیری‌های قضایی و شناسایی اموال ۹ هزار میلیارد ریال از مطالبات بانک‌ها وصول شده است. علاوه بر آن ۱۷۰ میلیارد ریال و ۲۶ میلیون یورو به بانک توسعه پرداخت شده. همزمان از تعطیلی پتروشیمی اصفهان متعلق به گروه مذکور جلوگیری شد.

برخوردها با ابربدهکاران بازدارنده نبود

در همین ارتباط نعمت احمدی در گفتگو با خبر فوری با اشاره به فهرست ۱۱ نفره ابر بدهکاران بانکی و نقش بانک مرکزی و قوه قضائیه در این باره اظهار داشت: طبق اصل ۱۵۶ قانون اساسی وظایف قوه قضائیه تعقیب متهمین و وظیفه بانک مرکزی گزارش دهی است.

وی افزود: بانک مرکزی قبلا نیز فهرست ابربدهکاران بانکی را در اختیار قوه قضائیه قرار داده بود و وظیفه داشت نسبت به تعقیب تمام اعضای آن فهرست ۱۱ نفره اقدام کند.

این وکیل دادگستری با اشاره به واکنش رئیسی به اقدام همتی در روز مناظره، تصریح کرد: اگر من جزو مشاورین آقای رئیسی بودم به ایشان می گفتم در همان زمان اسامی موجود در فهرست ابربدهکاران بانکی را منعکس کند و دادستان عمومی انقلاب تهران مرحله تعقیب متهمین را انجام دهد.

احمدی یادآور شد: البته آقای رئیسی در پاسخ گفت که تعدادی از فهرست ۱۱ نفره ابر بدهکاران بانکی تحت تعقیب قرار دارند.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه «پرونده ابربدهکاران بانکی مربوط به ۱۰ سال قبل است» گفت: در صورتی که مسئولین وقت بانک مرکزی با توجه به مسئولیت خود بر وصولی بدهکاران نظارت نداشته باشند، بی‌شک مقصرند. در مقابل نیز قوه قضائیه به عنوان تعقیب کننده متهمین و نهاد پیگیر اعاده اموال بیت المال مسئول بوده است.

وی با اشاره به اقدام همتی در روز مناظره و قراردادن فهرست ۱۱نفره ابربدهکاران بانکی دراختیار آیت الله رئیسی گفت: پرونده ۹۰ هزار میلیاردی ابربدهکاران بانکی یکی از ضعف های قوه قضائیه است و سکوت، باعث شد روز مناظره در جایگاهی قرار بگیرد که چرا همه متهمین را تعقیب نکرده است؟ اگرچه آقای رئیسی اعلام کرد که برخی از اشخاص داخل فهرست ۱۱ نفره را تحت تعقیب قرار داده است.

احمدی در پاسخ به این سوال که برپایی دادگاه های ابر بدهکاران چقدر بازدارنده است؟ بیان کرد: صفر. این افراد از قبل متوقف شده بودند و بانک به آنها وام نمی‌دادند. همتی ادعا کرده که ۲۵ هزار میلیارد از ۹۰ هزار میلیارد تومان مجموع بدهی را را وصول کرده است. ای کاش آقای رئیسی هم اعلام می کرد که قوه قضائیه چقدر وصولی داشته است.

این کارشناس دادگستری خاطرنشان کرد: در این مورد قوه قضائیه کار را به سر انجام نرسانده است.

فوری

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.