بهترین غذاها برای تقویت سیستم ایمنی کدامند؟

گیل نامه / مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت گفت: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماری‌ها مانند کرونا مقاومت کند، به تغذیه مناسب نیاز دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی گیل نامه / عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تغذیه مناسب برای تقویت دستگاه ایمنی بدن اظهار کرد: سیستم ایمنی بدن برای اینکه بتواند در مقابل بیماری‌ها به خصوص بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری کرونا مقاومت کند، به یک تغذیه مناسب، متعادل و متنوع نیاز دارد تا بتواند انواع ویتامین ها، املاح معدنی و پروتئین‌ها را که به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند را دریافت کند.او افزود: هر چقدر تغذیه مناسب‌تر باشد؛ مقاومت بدن در مقابل بیماری کرونا بالا می‌رود و عملکرد سیستم ایمنی بدن بهتر خواهد بود.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص مصرف سبزیجات و میوه جات گفت: ویتامین‌هایی مانند A و C به طور طبیعی در منابع غذایی از جمله سبزی‌ها و میو‌ها وجود دارند و نقش بسیار مهمی در عملکرد سیستم ایمنی بدن ایفا می‌کنند، بنابراین توصیه می‌شود از سبزی‌ها و میوه‌های تازه استفاده شود و به دقت ضدعفونی شوند.او ادامه داد: منبع ویتامین C در سبزی‌هایی مانند کلم، گل کلم، فلفل‌ها و انواع میوه‌ها به خصوص مرکبات وجود دارد همچنین منابع غذایی حاوی ویتامین A یا بتاکاروتن که پیش ساز ویتامین A هستند شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد، سبز، نارنجی و قرمز رنگ می‌شوند و مصرف روزانه آن‌ها به صورت تازه و خام ویتامین‌های مورد نیاز بدن را تأمین می‌کنند.عبدالهی افزود: املاحی مانند سلنیوم، روی و آهن در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش مهمی دارند و مصرف مقدار کافی منابع پروتئینی از جمله حبوبات، تخم مرغ و انواع گوشت‌ها می‌تواند جایگزین دیگر این منابع شوند. همچنین می‌توان از نان و غلات سبوس دار که حاوی سلنیوم که از گروه ویتامین‌های B است استفاده کرد که تمامی این منابع به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری کرونا ایفا می‌کنند.

اهمیت مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره اهمیت مصرف مکمل‌ها و ویتامین‌ها گفت: هیچ توصیه‌ای برای مصرف خودسرانه مکمل‌ها مانند انواع قرص‌های ویتامین C، A و E و انواع مکمل‌هایی که به صورت سنتتیک و شیمیایی هستند، نداریم و بهترین توصیه این است که این ویتامین‌ها را از طریق منابع غذایی مانند سبزی، میوه، املاح معدنی و منابع پروتئینی مانند شیر و لبنیات دریافت شود.او در رابطه با مصرف خودسرانه مکمل‌ها گفت: مصرف خودسرانه مکمل‌ها می‌تواند موجب دریافت اضافی این ویتامین شود و علائم مسمومیت ناشی از مصرف زیاد را می‌تواند بروز دهد.عبدالهی در رابطه با مصرف ویتامین D در گروه سنی‌های مختلف توضیح داد: به دلیل اینکه منابع غذایی ما فقیر از ویتامین D است و این ویتامین نقش مهمی در ایمنی سیستم بدن دارد، وزارت بهداشت بر اساس بخشنامه‌ها و پروتکل‌هایی برای تأمین کمبود این ویتامین توصیه می‌کند.به گفته او گروه‌های سنی ۱۲ سال به بالا باید ماهانه یک عدد قرص یا پرل ۵۰ هزار واحدی، گروه سنی ۲ تا ۱۲ سال مصرف هر دو ماه یک عدد پرل ۵۰ هزار واحدی و برای کودکان زیر دو سال طبق بخشنامه‌های موجود قطره AD روزانه ۲۵ قطره مصرف کنند.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به بیماران خاص هم اشاره کرد و گفت: بیماران خاص به جهت حساس بودن و آسیب پذیری که دارند، بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا ویروس هستند بنابراین این افراد اصول بهداشت فردی را با جدیت باید دنبال کنند.
سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند
او ادامه داد: سالمندان و زنان باردار از لحاظ تغذیه آسیب پذیر هستند و بسیار مهم است که در برنامه غذایی روزانه شان تنوع و تعادل رعایت شود و از همه گروه‌های غذایی اصلی در برنامه غذایی روزانه آن‌ها مانند سبزی ها، میوه ها، منابع پروتئینی، حبوبات، تخم مرغ، شیر، لبنیات و نان و غلات سبوس دار استفاده شود.عبدالهی اضافه کرد: افراد سالمند باید همان مکمل‌های ماهانه ویتامین D و مادران باردار هم مکمل‌هایی که به صورت روتین برای آن‌ها تجویز و توصیه شده از جمله آهن، اسید فولیک، مولتی ویتامین که حاوی ید است و مصرف روزانه ویتامین دی تا انتهای بارداری توصیه می‌شود که حتما مصرف کنند.مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در خصوص تمهیدات خاصی که وزارت بهداشت در نظر گرفته است، گفت: وزارت بهداشت سامانه ۴۰۳۰ را راه اندازی کرده که با گرفتن این شماره تلفن در قسمت پیشگیری از بیماری توصیه‌های تغذیه‌ای در آنجا وجود دارد و افراد می‌توانند پاسخ سوالات خودشان در خصوص بهداشت مواد غذایی و نحوه تغذیه از طریق این سامانه دریافت کنند.او افزود: وزارت بهداشت سامانه اینترنتی salamat.gov.ir را برای پیشگیری از بیماری کرونا راه اندازی کرده است که با وارد شدن به این سایت و پاسخ دادن به چند سوال کوتاه در خصوص بیماری کرونا موارد مشکوک شناسایی می‌شوند و از طریق نزدیک‌ترین مرکز جامع خدمات سلامت و توسط کارکنان بهداشتی که در این مراکز هستند مورد پیگیری قرار می‌گیرند و همه توصیه‌ها و راهنمایی‌های لازم به این افراد انجام می‌شود.عبدالهی درباره اضافه وزن افراد در این روز‌هایی که باید مردم در خانه بمانند گفت: در این شرایط بحرانی و حساس بسیار مهم است مردم در خانه بمانند، طبعا برای اینکه دچار اضافه وزن و چاقی هم نشوند ضمن رعایت تعادل و تنوعی که در برنامه غذایی روزانه باید داشته باشند بهتر است در خانه تحرک و فعالیت بدنی خو را بیشتر کنند.مدیرکل دفتر بهبود تغذی وزارت بهداشت درباره مصرف فست فود‌ها گفت: افراد باید مصرف فست فود‌ها را محدود کنند، زیرا فست بود به دلیل داشتن کالری، چربی و نمک زیادی که دارند هضم غذا را دچار مشکل میکنند و این قضیه خودش باعث میشود ایمنی سیستم بدن کاهش یابد همچنین افراد باید از مصرف نوشابه‌های گازدار و نوشیدنی‌های شیرین، غذا‌های چرب و سرخ شده و پر روغن خودداری کنند.

بهار

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.