اولویت شهرداری چیست ؟ لیگ حرفه ای یا پروژه های وامانده عمرانی و آبادانی شهر| لیگ حرفه ای را وابدهید ؛ این شهر خسته است 

 دلمشغولی سیاسیون سرمایه دار لیگ حرفه ای است و اما دلمشغولی جوانان هیچ

قول و فعل های متولیان شهر در ۱۵ ثانیه استوری ها ناکام ماند

سرویس شهری :

اختصاصی _ گیل نامه /  مدت هاست شاهد  مشکلات عدیده ای در برخی از پروژه های عمرانی شهرداری رشت هستیم . عادت کردیم فقط در ثبت تعداد شهردار جز اولین ها باشیم ، فارغ از وجود انبوهی مشکلات حل نشده . وعده و قول و فعل هائی که در چند سطر گاها در استوری و پست های اینستاگرامی به عمر مفید ۱۵ ثانیه ها خلاصه شد . شهردار از تیم داری انصراف میدهد ، شورانشینان نامه اعتراض به فدراسیون ارسال می کنند . هر کس ساز خودش را می زند ، فارغ از رسیدگی به بسیاری از معضلات و توجه به نیازهای مردم شهر . ما موافق انصراف از تیم داری شهرداری هستیم اما حداقل کاری که شهردار می تواند برای مردم این شهر بکند چیست ؟ اگر بناست از برخی ریخت و پاش ها جلوگیری شود ، آیا به پروژه های عمرانی نیمه کاره شهر ، خواهند پرداخت ؟

 

داستان شهر و پرداختن به آن موضوعی تکراری است اما توجه به معضلات و مشکلات آن امری است واجب و ضروری . شاید اشاره ای مختصر به برخی از آنها خالی از لطف نباشد . داستان سد معبر و اینکه شهرداری می بایست فکری برای عوامل بساط و جلوگیری از اشغال پیاده راه ها با در نظر گرفتن تمهیدات لازم  بکند. در بسیاری از ساخت و سازهای عظیم و حتی جزئی با حجم نخاله ، فاضلاب ، مواد رسوبی و فاضلاب ها مواجه هستیم که شهرداری می بایست به رفع  موارد و انتشار آگهی اعلان آن در اسرع وقت بپردازد . این قبیل کارها مستلزم هزینه است . پیشنهاد و اصلاح نقشه شهر ، با توجه به شمای جدید شهر ، نیازمند تعریض یا تغییر در برخی خیابان ها ، میادین ، پیاده رو ها ، باغها ، پارک ها با محوریت توسعه است که در بسیاری ازی این موارد بایست به رفع مزاحمت و صیانت از حریم افراد و اماکن در محل تردد هزینه هائی پرداخت .

کافی است رشتی باشی تا درد این شهر را لمس کنی . وارد هر کوی و برزن که می شوی امکان ندارد چاله و گودال های عمیق را نبینی . گاهی تردد برای ساکنین محل نیز دشوار است چه برسد به تردد وسایل نقلیه . آسفالت نامرغوب و موقتی که هر چند از گاهی به عنوان لکه گیری بر سر این چاله ها سمبل می کنند اما با گذر یک کامیون از رویش دل و روده اش می زند بیرون . با آمدن یک باران موزائیک های پیاده راه ها از جا درمی آید ، جمع آوری آب های سطحی که به تناوب شاهد دوباره کاری و کنده کاری بوده ایم . شاید در اجرا از استاندارهای اجرائی لازم بهره نبرده ایم . ترمیم همه اینها مستلزم هزینه های مجدد است . قطعا بودجه های عمرانی تخصیص یافته یارای مرتفع ساختن تمامی این موارد را نخواهد داشت .

عمران و آبادانی شهر و کلیه امورات شهرسازی و ساختمانی در حوزه نظارتی و عملکردی شهرداری است . اما باید دید خط مشی ، برنامه های عمرانی و زیربنائی شهر در چه مرحله ای است ؟ در واحد کمیسیون های فنی و عمرانی آیا به این قبیل مسائل پرداخته می شود ؟ پیشرفت کار چطور ؟

آلودگی انهار و رودخانه ها مساله جدیدی نیست اما پرداختن به آن ضروری است . دغدغه ای که انگار قرار نیست برطرف شود . مردم ما هم به بوی تعفن و گندآب آن عادت کرده اند . چه اشکالی دارد مردم به انواع بیماری های سمی و مهلک مبتلا شوند؟ به کسی برنخورد ! مردمان ما به بیماری هم عادت کرده اند . خیالتان آسوده .

از بحث بیماری که بگذریم باز برمی خوریم به معضل بیکاری جوانان. گیلان از لحاظ سرشماری و آماری در بالاترین سطح از جوانان تحصیلکرده عالی بیکار قرار دارد . قطعا پرداختن به دلایل آن در چند سطر نمیگنجد حال ممکن است برخی به کار به عنوان اهداف خود در تبیین آرمان هایشان در تداوم زندگی نیندیشیده باشند و مبنا چیز دیگری باشد و برخی ممکن است درنیل به اهداف خود ناکام مانده اند و یا در مسیر رسیدن به شغل دلخواه خود با موانع و فیلترهائی مواجه شده باشند . شاید سبک زندگی محلی دستخوش تغییرات گشته ، در هر صورت با توجه به فرمایشات رهبری ؛ باید در مساله مشاغل جوانان دقیق شد و به آن پرداخت . شهرداری تا چه حد در این امر دخیل می باشد ؟ قطعا ایجاد فضائی فرهنگی ، اجتماعی ، فضائی شاد و مفرح و ایجاد حس پویائی و سرزندگی در تقویت حس رشد و خودباوری و ارتقا سطح اگاهی اجتماعی ، هوشیاری و ایجاد امنیت روانی موثر می باشد .اگر به این قبیل مسائل پرداخته شود قطعا حس ناامیدی ، بی حوصلگی ، بیکاری و … از چهره شهر زدوده خواهد شد و به مراتب کاهش آسیب های اجتماعی را در بر خواهد داشت .

یکی از مهمترین عواملی که سبب تقویت حس شور و خودباوری در قشر جوان می شود ایجاد محیط سالم ورزشی و مفرح برای جوانان است . یکی از آسانترین محرک هائی اینچنین توسعه ورزش همگانی است .

زندگی ماشینی ، تحرک و پویائی را  از جوانان سلب کرده و در مقابل بی حوصلگی ، بی انگیزگی را وارد سبک زندگیشان کرده است . ورزش و فعالیت بدنی بهترین چاشنی برای وعده های هفتگی افراد است . یک جامعه و بهتر است بگویئم یک شهر سالم مستلزم دارا بودن امکانات و ابزار نشاط آور و پویاست  و مسئولین شهری باید به آن توجه کنند .

با توسعه ورزش همگانی در جای جای شهر بخصوص در مناطق محروم امکان آن را فراهم میکند تا افراد با صرف هزینه ای اندک و اغلب رایگان علاوه بر ارتقا سلامت روانی و جسمی خود با عث روح بخشیدن به زندگی خود بشوند . با ایجاد و تقویت روحیه نشاط و سرزندگی در بسیاری از موارد از انحرافات و بزه کاری و ناهنجاری های اجتماعی نیز به طور چشمگیری کاسته خواهد شد .

با اشاره به برخی از مشکلات موجود در شهر باید دانست چرا برخی از سیاسیون به لیگ حرفه ای می پردازند . لیگ حرفه ای ابزاری است در دست سرمایه گذاران و تجار که دلمشغولی آنان در برد و باختها و سود و زیانشان خلاصه می شود ، در حالیکه پرداختن به ورزش عمومی سرمایه گذاری بر روی هزاران جوان آینده ساز شهر است ، قطعا این جوانان  آینده و زادبوم خود را می سازند . پرداختن به ورزش عمومی علاوه بر صرفه جوئی در بسیاری از هزینه هائی که به لیگ حرفه ای اختصاص داده می شود ؛ می تواند گامی اصلح در جهت ارتقا داشتن جامعه ای سالمتر و شادابتر باشد .

باید از انصراف شهرداری از تیم داری استقبال و  برنامه هائی که مدیران در پس آن دارند نیز توجه کرد . قطعا نیتتان خیر است چرا که علاوه بر هزینه زدائی و جلوگیری از ریخت و پاش های آنچنانی ، در راستای بهبود  بسیاری از پروژه های عمرانی و فرهنگی شهر تمهیداتی را در نظر گرفته اید .

 

با سلسله تحلیل های گیل نامه در خصوص موضوعات مطروحه همراه باشید .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.