رهاسازی یک میلیارد و ۷۸۹ میلیون متر مکعب آب از سد سفیدرود

گیل نامه / مرتضی میرزایی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گیلان در بیستمین نشست منابع و مصارف آب استان گفت: در سال زراعی جاری تاکنون یک میلیارد و ۷۸۹ میلیون متر مکعب از سد سفیدرود جهت آبیاری شالیزارهای استان گیلان در کانال های آبیاری رهاسازی شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی   گیل نامه / بیستمین جلسه کمیته منابع و مصارف آب استان در محل موسسه تحقیقات برنج کشور برگزار شد. در این نشست ؛ میرزائی معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای گیلان بیان داشت: برگزاری این نشست ها در سایر دستگاههای عضو کمیته ، باعث می شود که از تجارب سایر اعضاء بهره مند شویم.

وی افزود: الحمدالله سال آبی موفقی را پشت سر گذاشتیم و تأکید نمود ؛ با توجه به ارتقاء سطح آگاهی کشاورزان عزیز، بایستی بسیار هوشمندانه در زمینه مدیریت منابع و مصارف آب استان عمل نمائیم.

در این نشست ، عمران مومنی، مدیر بهره برداری و نگهداری ازتأسیسات آبی و برق آبی شرکت آب منطقه ای گیلان ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت سدهای در حال بهره برداری استان اظهار داشت: حجم مخزن سدسفیدرود هم اکنون ۴۸۸ میلیون متر مکعب  و ورودی آن ۹ متر مکعب بر ثانیه و خروجی آن ۶۷ متر مکعب بر ثانیه می باشد.وی افزود : مقدار آورد آب  سد سفیدرود در سال آبی جاری افزایش ۱۵۰ درصدی نسبت به سال گذشته نشان می دهد که حدود ۶۳ روز سد سفیدرود سرریز بوده که این واقعه در ۲۰ سال اخیر بی سابقه بوده است.

مومنی تصریح کرد؛ در دوره آبیاری سال جاری و در جهت فرهنگ سازی و با توجه به شرایط آب و هوایی و ایام بارندگی، آبیاری تناوبی به اجراء درآمد.

در ابتدای این نشست دکتر مریم حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور با ارائه گزارشی به معرفی موسسه تحقیقات برنج کشور پرداخت و گفت: موسسه تحقیقات برنج کشور با جمع آوری ارقام بومی و ثبت مشخصات آنها با هدف تهیه لاین های خالص از طریق روشهای گزینش توده ای و انفرادی از سال ۱۳۳۹ در گیلان و در سال ۱۴۴۲ در مازندران آغاز گردید.

دکتر حسینی افزود: با ورود ارقام خارجی به ایران در سال ۱۳۴۲ و شروع دورگ گیری ، تحقیقات برنج وارد مرحله جدیدی شد و در این راستا محققین اقدام به مطالعه خصوصیات ژنتیکی برنج برای انتخاب والدین برتر جهت دورگ بر طبق اهداف به نژادی نمودند که این اهداف شامل تولید ارقام پرمحصول با کیفیت مناسب پاکوتاه زودرس ، مقاوم به ورس، آفات و بیماریها بوده است.

رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور اظهار داشت: برنج جزء فرهنگ استان گیلان است و ادامه داد: این موسسه تخصصی است و هوشمندسازی یکی از مهمترین کارهایی است که کمیته منابع و مصارف آب استان در جهت مصرف بهینه آب در مزارع می تواند انجام دهد.

در این نشست ؛ اکبرزاده نماینده سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان ضمن ارائه گزارش از آخرین وضعیت شالیزارهای استان اظهار داشت : تاکنون ۳۵ درصد از شالیزارهای استان گیلان به مقدار ۹۴ هزار هکتار برداشت صورت گرفته که بیشترین برداشت در شهرستان املش و کمترین در شهرستان آستانه اشرفیه است و انتظار می رود با بهبود شرایط هوا و کاهش بارندگی و افزایش دما و بهره گیری از ماشین آلات مدرن کشاورزی ، هرچه سریعتر برداشت برنج انجام شود.

 شرکت آب منطقه ای گیلان

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.