خواص و مضرات جو دوسر برای بدن

گیل نامه / جو دوسر یا یولاف، از ایام قدیم توسط مردم ژرمن و اسلاو کشت می شده است. گیاهی است یک ساله که ارتفاع آن تا یک متر می رسد، میوه آن خوشه ای و دراز و دارای غلافی دو سر می باشد. جو دوسر دو نوع می باشد که پاییزه (که در زمستان و پاییز کشت می شود) و بهاره ( که در بهار و تابستان کشت می شود). جو دوسر دارای حدود ۷ درصد مواد چرب و ۱۴ درصد مواد ازته و ۶۰ درصد مواد نشاسته ای می باشد به علاوه آرسنیک و اسید اگزالیک و ید نیز در آن وجود دارد. جو دوسر یکی از گیاهانی است که از آن در مصرف و پخت غذاهای مختلف همچون سوپ و آش و… استفاده می کنند و همینطور در صبحانه کودکان می توان از آن استفاده کرد که اغلب دلخواه کودکان است.

ارزش غذایی جو دوسر:

  • ۱۰۰ گرم جو ۳۸۰ کالری انرژی
  • ۱۳ گرم پروتئین ۶/۵ گرم چربی
  • ۶۷ گرم کربوهیدرات
  • ۱۰ گرم فیبر و مقداری کمی قند (۱ گرم)

مواد معدنی و ویتامین های جو دوسر:

  • کلسیم (۵۲ میلی گرم)
  • آهن (۴ میلی گرم)
  • منیزیم (۱۳۸ میلی گرم)
  • فسفر (۴۱۰ میلی گرم)
  • پتاسیم (۳۶۲ میلی گرم)
  • سدیم (۶ میلی گرم)
  • روی (۳ میلی گرم)
  • تیامین (۰/۴ میلی گرم)
  • ریبوفلاوین (۰/۱ میلی گرم)
  • نیاسین (۱/۱ میلی گرم)
  • ویتامین ب۶ (۰/۱ میلی گرم)
  • فولیک اسید (۳۲ میکروگرم)
  • ویتامین ای (۰/۴۲ میلی گرم)
  • ویتامین کا (۲ میکروگرم)
  • کلسترول صفر

خواص جو دوسر

خواص گوارشی:

ملین ـ رفع یبوست ـ ضد ناراحتی دستگاه گوارش ـ ضد اسهال شدید ـ ضد استسقاء ـ ضد بواسیر

خواص کلیوی:

مدر ـ دفع سنگ کلیه و مثانه ـ الیگوری (کمی ترشح ادرار) ـ تسکین درد کلیه و مثانه

خواص قلبی و عروقی:

کاهش کلسترول خون ـ تقویت خون و قلب ـ ضد گرفتگی رگ ها ـ ضد خون ریزی ـ ضد فشار خون

خواص مغذی:

تقویت مغزی ـ آرامبخش ـ ضد بی خوابی ـ ضد دپرسیون (افسردگی) و استرس ـ ضد ضعف و سستی ـ آنتی بیوتیک طبیعی ـ ضد ترس

خواص هورمونی:

افزایش میل جنسی ـ ضد انسداد پروستات ـ رفع اختلالات جنسی ـ تنظیم کننده قند خون ـ تنظیم کننده ترشح انسولین خون

خواص اسکلتی:

ضد روماتیسم ـ محرک جوش خوردن سریع استخوان شکسته

خواص پوستی:

پایه پمادهای پوستی سنتی ـ ضد تورم ـ ضد التهابات پوستی ـ ضد خارش و اگزمای پوستی ـ ضد آکنه ـ ضد آفتاب سوختگی ـ پسوریازیس (مجاورت جو دوسر با پوست و خوردن آن)

خواص ریوی دهانی:

ضد عفونت مجاری تنفسی ـ ضد ورم حلق (فارنژیت) ـ ضد ورم حنجره (لارنژیت) ـ نرم کننده سینه ـ تسکین سرفه ـ ضد تنگی‌ نفس

سایر خواص:

تقویت اطفال ضعیف (پخته شده در شیر یا آب) ـ تسکین درد (ضماد) ـ کاهش وزن ـ آبله مرغان ـ ضد تورم گرم ـ ضد سرطان (روده)

مصرف جو دوسر در موارد زیر مفید باشد:

  • ناتوانی جنسی
  • کاهش کلسترول
  • ناراحتی دستگاه گوارش
  • مبارزه با اکسید کننده ها
  • مبارزه با پیری زودرس
  • بی خوابی
  • دپرسیون (افسردگی) و استرس
  • حساسیت و آلرژی
  • ناراحتی های پوستی
  • خارش پوست (اگزما، آبله مرغان و آفتاب سوختگی)
  • تحریک سیستم اعصاب مرکزی
  • آنتی بیوتیک طبیعی
  • مبارزه با هوس شدید به دخانیات
  • مبارزه با عفونت مجاری تنفسی
  • مبارزه با گرفتگی رگ ها
  • مبارزه با ضعف و سستی
  • مبارزه با فرسایش فکری و مغزی
  • مبارزه با کمبود ویتامین C
  • مبارزه با آثار پرتوهای هسته ای
  • ضد یبوست و جلوگیری کننده از اسهال های شدید
  • ضد خونریزی
  • ضد رماتیسم
  • مبارزه با انسداد در پروستات

طرز تهیه جوشانده جو دوسر:

برای تهیه جوشانده آن مقداری جو دوسر را پاک کرده و آبکشی کنید و به مدت ۱۰ الی ۱۵ دقیقه بگذارید خیس بخورد، سپس به مدت ۱۵ دقیقه آن را بر شعله قرار دهید و بگذارید بجوشد، و در انتها آن را کناری گذاشته خنک شود و از صافی رد کرده و آب یا همان شیره باقی مانده آن را پس از خنک شدن مصرف کنید، و پوست خود را با آن بشویید.

مضرات جو دوسر:

محققان و متخصصان دارو گیاهی برای این گیاه ضرری اعلام نکرده اند، اما در مصرف آن مراعات کنید.

 

دکتر سلامت

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.