چقدر ریسک کنیم؟

گیل نامه /  مدیریت ریسک، یکی از مباحث مهم در «سرمایه گذاری» به عنوان رکن اصلی «سوادمالی» است.

مدیریت ریسک، یکی از مباحث مهم در «سرمایه گذاری» به عنوان رکن اصلی «سوادمالی» است. اغلب کسانی که برای مشاوره مراجعه می‌کنند پس از کمی تعارف، می‌پرسند پولمان را کجا سرمایه گذاری کنیم و چطور سبد سرمایه گذاری‌مان را طراحی نماییم تا پول برایمان پول بیاورد. من بعد از این مرحله یعنی زمانی که افراد توانستند خواسته خود را بطور صادقانه بیان کنند اصلی‌ترین راز سوادمالی را در چند جمله کوتاه به آنها می گویم:

  • سبد سرمایه گذاری نه!، سبد دارایی

من به آنها می گویم اینقدر شتابزده نباشید. قرار نیست همه دارایی‌تان را سرمایه گذاری کنید. شما باید با نگاهی واقع بینانه به «پول» و «دارایی» وتاثیر مهم آن در زندگی، بتوانید به گونه‌ای دارایی‌تان را برنامه ریزی کنید که در کنار تأمین منابع زندگی و سودآوری برای خودتان و دیگر افراد جامعه مفید باشید.

  • اینقدر ریسک نکنید

بعد از آن‌ها می‌پرسم، مگر غیر از این است که شما پول در می‌آورید تا با آرامش بیشتری زندگی کنید؟. پس با ریسک‌های خطرناک آرامش خود و خانواده‌تان را به خطر نیاندازید. اگرچه کمی ریسک بالا به امید سودآوری بیشتر خودش چاشنی زندگی است.

  • واقع بین باشید

و در نهایت به آنها یادآور می‌شوم که پول واقع گرایانه ترین محصول قراردادی بشر است که خود می‌تواند به تنهایی همه قراردادها را برهم بزند و یا عامل شکل گیری قراردادهایی جدید باشد. پس در مقابل این عنصر به شدت واقعی، واقع بین باشد. برای این کار هم کافیست بتوانید سود و ضرر سرمایه گذاری، بالا و پایین قیمت‌ها و نیز خوب و بد کاری را که انجام می‌دهید با هم ببینید.

حالا که شما هم با این سه اصل آشنا شدید اجازه دهید راز طراحی یک سبد دارایی خوب و موفق را در چند گام ساده برایتان توضیح دهم:

گام اول: همه دارایی‌تان را محاسبه کنید.

برای این کار ابتدا ملزومات یک زندگی مناسب را از کل دارایی‌تان خارج کنید. مثلاً یک خانه مناسب، یک خودروی خوب و یک پس انداز اندک برای روز مبادا. هرچیزی غیر از این می‌شود همه دارایی‌تان. ارزش همه دارایی‌تان را به پول نقد حساب کنید.

گام دوم: دارایی‌تان را به ده قسمت تقسیم کنید

حالا باز هم به همان شکل ذهنی کل ارزش دارایی‌تان را به ده قسمت مساوی تقسیم کنید. همانطور که اشاره کردم لازم نیست همه آن دارایی بصورت نقد باشد. مثلاً ممکن است قطعه زمینی در گوشه‌ای خریده‌اید و امید دارید که روزی ارزشش بالا برود.

گام سوم: حالا سبد دارایی‌تان را طراحی کنید

برای شما که یک فرد عادی جامعه هستید و می‌خواهید به بهترین شکل از زندگی توام با آرامشتان لذت ببرید و حتی باعث آسایش و آرامش دیگران باشد این الگو برای طراحی سبد دارایی‌ها بهترین الگو است:

  • ۵۰ درصد یعنی پنج سهم از ده سهم را به کسب و کارتان اختصاص دهید و یا با آن اقدام به راه اندازی یک کسب وکار کوچک کنید. حتی یک کسب و کار کوچک خانگی که همه اعضای خانواده در آن سهیم هستند. اینقدر دنبال آن نباشید که پول برایتان پول بیاورد.
  • ۲۰ درصد یعنی دو سهم از ده قسمت دارایی‌تان را به سرمایه گذاری در بخش‌های کاهشی اختصاص دهید. مثلاً ببینید الان چه کالای سرمایه‌ای در کف قیمت است، سکه، دلار یا هرچیز دیگر. مطمئن باشد در یک جامعه تورمی حداقل سود شما این است که ارزش دارایی‌تان حفظ می‌شود.
  • با ۲۰ درصد دیگر یعنی دو قسمت از ده قسمت سرمایه‌تان اقدام به سرمایه گذاری در بخشی کنید که با رونق همراه است. مثلاً بازار سهام یا ملک.
  • در مورد ده درصد باقیمانده هم به تشخیص خودتان و بطور شناور عمل کنید. بالاخره حالا شما خودتان یک کارشناس سوادمالی هستید.

ارتباط مستقیم با نویسنده: ۰۹۱۱۱۳۸۱۷۰۲

 

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.